Tuesday, December 28, 2010

Kerna terpaksa

I'm really sorry, i need to do a hard decision.... Cause i know dalam hal tok kamek yang bersalah... dalam hal tok i'm the one yang sik kuat menangani cubaan. Tapi jangan ktk pike senang untuk kamek buat keputusan tok, sebab setelah banyak aspek yang kamek tangga dan lihat. Bok lah keputusan tok di buat. Keputusan tok di polah bukan kerana parents kamek atau masa depan kamek, tapi sebab yang paling utama keputusan tok di polah adalah because of you.

Kamek sangat lemah bila menunggu, kamek tauk kamek memang kurang sifat sabar ya... kerana ya lah jwak antara sebab kamek terpaksa membuat keputusan tok. Kamek rasa kamek dah sik sanggup nak makan hati, bila sentiasa kenak nunggu text or call dari kitak... Lately nak jumpa sangatlah payah, bukan nak jumpa... text yang berharga 1cent ya pun susah dalam sehari... Tauk-tauk jak ktk dah sampei lah, tauk-tauk jak ktk dah kuar dengan kawan kitak lah, tauk-tauk jak kitak dah cuti lah. Bukan macam dolok, ada hal sikit jak mesti kitak akan inform kamek... You what happen to you few days before you went to Singapore.. Benda macam ya lah perkara nak mek paling takut terjadi... tapi nampaknya kebelakangan tok, mek rasa bukan lah kebelakangan tapi sebenarnya dah lamak pun hal macam tok terjadi, No text, no calls, no news that its... Mek rasa mek dah sik di hargai... Plus time christmas ya, i know i could not joining you all... for the few days your Christmas eve, i didn't receive any text or calls from you, NOT even ONE! i feel tired bah makan hati all the time... Mun nak rasa sedih sebab perkara kecik macam ya pun sik logik, just because of you didnt text me, just because you didn't tell me what happen kamek dah rasa sedih... Macam sik logik... sebab ya lah lamak dah mek sik dapat tido lena, cause every night i wait for your text or call, a text or a call just to tell me that you arrive safely... That its!

But i wont happen anymore... So i think that you didnt need me anymore in your life, so i think if i didn't exist in your life anymore it wont effect you much.

Bena jwak bah kata kawan mek, without blessing from our parents susah kita bahagia. Kamek mengiyakan nya. Tengok kita sekarang, since your parents know about us, kamek rasa hubungan kita macam tunggang langgang jak. Ada jak masalah. So ya lah jwak antara sebab musabab keputusan tok di polah.

Penat mek sebenarnya... penat nahan rasa, penat nahan muka tok dari sedih, penat nahan air mata tok dari sik gugok, penat sebab terpaksa berpura-pura that i am fine in front of you just because i dont want to hurt you. But i think you won't understand that. That is why kamek dah malas mok berklaka apa-apa agik.. Once mek klaka terus keluar benda bodoh...

So dengan keputusan bodoh yang mek polah sekurang-kurang nya, mek ada reason yang kukuh untuk sedih, mek ada reason yang kukuh untuk nangis, so at least mek ada reason yang kukuh untuk sik tido lena waktu malam. At least sik dalah rasa bodo gilak nangis kerana benda kecik-kecik macam ya :P at least ada jwak reason mun kamek mok rindu kedak orang gila ka apa. at least it can be a reason why i feel so grieve.

It is my sis engagement day... not mine. i am sorry i am lying...

and i can't be my day!

cause Allah tauk hati mek dah lamak bertunang dengan kitak dari dolok gik.

cause Allah tauk apa yang ada dalam hati kamek.. cause Allah tauk, sebab mek nahan untuk menangis di hadapan kitak, mek rasa setakat ya ajak usaha yang mek mampu lakukan. Selebihnya mek berserah dengan Allah jak. Bukan sebab mek berputus asa tapi mek rasa setiap yang berlaku ya ada hikmahnya. Semoga kitak di jodohkan dengan orang yang baik, bukan hanya baik untuk kitak seorang tapi juga baik untuk keluarga kitak.

Monday, October 11, 2010

Impossible

I hate myself cause believe it will be possible even i knew from beginning it is impossible.

Now, i feel so loser.

Tuesday, September 28, 2010

TDB

Banyak perkara tertangguh dalam otak tok yang sik terkeluar. Apa keyboard notebook aku pande nyerap semua yang aku pike kah? Aku tauk, aku benar fragile sekarang. Sik cukup kuat untuk menghadapi apa yang terjadi. Mun nak di ekot hati, mok jak rasa nya aku culik TDB (the dimple boy) ya lari dari sitok. Tapi apa jwak rasanya meninggalkan family nya macam ya ajak nak? Benar aie, aku nang sik suka keadaan hubungan mek orang kinek tok. Dah lah selamak tok aku nang cukup faham betapa fragile nya hubungan mek duak, di tambah gik dengan keadaan sekarang, aku makin lah terpinga-pinga apa keputusan yang aku harus buat.

Tinggalkannya? Ishhhhh! Mun aku ada kuasa benda yalah sik akan pernah wujud dalam hubungan mek duak. Manusia or orang-orang di sekeliling aku senang jak madah tinggalkan nya. Tapi entahlah... aku rasa belom gik mampu aku mok molah mcm ya. Kenak tinggal nya pg Singapore pun dah demam-deman aku di sitok, sik tauk giklah mun kamek orang memang dah sik ada. Memang kamek orang pernah break off sekejap dolok, time ya aku pun kesihatan memang apalah.. Hampir tiap minggu aku kenak pegi nab (untuk orang asma), ndak alah-alah berenti demamlah, selsema lah, sakit palak.

Aku mun boleh nak, aku mok carik sapa yang baca blog aku tok sampei nya pegi ngadu dengan parent TDB hal aku. Bukan aku mok carik gadoh pun. tapi mun boleh aku mok madah dengan nya macam tok "Dah alang-alang gilak ko bait ati madah hal aku dengan parent TDB tok, apa kata ko tolong padah skali yang aku benar-benar sayang dengan anaknya, dan sik pernah terniat di hati aku tok mok main-mainkan hati anaknya. Dan aku berjanji, sekiranya parent nya bernarnya kamek duak teruskan hubungan aku mok jaga nya bait-bait, aku mok sayang family nya macam nie aku sayang dengan family aku. Aku mun boleh sik mok nangga nya sedih-sedih macam sekarang. Tolong jwak padah dengan parents nya, apapun aku sentiasa mok yang terbaik untuk nya. Dan sekiranya parent nya rasa, memang aku bukan yang terbaik untuk anaknya, aku dengan rela hati pergi dari hidup anaknya tapi dengan syarat nya mesti berik peluang dengan aku untuk tunjukkan niat aku."

Selalu aku pike, aku datang dalam hidup TDB tok untuk menyakitkan nya kah atau buat nya bahagia. Adakah nya memang bahagia dengan aku?

Wednesday, September 22, 2010

Berpisah - Bertahan

Kadang-kadang kekuatan bukanlan kekuatan untuk bertahan tapi kekuatan untuk melepaskan

Jadi kesimpulannya? Melepaskan atau bertahan?

Apabila kedua-dua pihak saling memerlukan antara satu sama lain tapi pihak ketiga tidak bersetuju kami untuk bersama, lalu apa yang harus di teruskan? Bertahan atau Melepaskan? Ambik mudah lepaskanlah.. tapi kesannya diri sendiri tanggung.. bertahan pulak kami bersama tapi tak tahu apa akibatnya selepasnya..

Demi Tuhan, aku mahukan yang terbaik untuknya. Bukan setakat untuk dirinya tapi turut yang terbaik untuk keluarganya. Sebabnya, bila seseorang ya berkahwin, bermaksud nya akan dengan rela hati menerima keluarga pihak isteri/suaminya. Baruklah keluarganya diberkati, InsyaAllah. Tapi apa kes pulak dengan kau tok?

Mun nak di ekot rasa hati, memang mok jak ku redah apa jwak cabaran & dugaan. Sebab aku yakin, hati manusia tok fitrah. Boleh berubah tanpa kita jangka. Dan aku yakin jwak kaseh sayang adalah penawar terhebat kepada hati yang sangat keras & sangat ego. Tapi cukup kuatkah aku untuk menghadapi semua dugaan & cabaran ya kelak?

Thursday, June 17, 2010

Lelaki yang gagah tetap perlukan wanita

Jangankan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, hati, fikiran, perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walaupun sudah ada segala-galanya. Apalagi yang tidak ada di syurga, namun Nabi Adam a.s tetap merindukan Siti Hawa.Kepada wanitalah lelaki memanggil ibu, isteri atau puteri. Dijadikan mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki, tetapi kalau lelaki sendiri yang tidak lurus, tidak mungkin mampu hendak meluruskan mereka.

Tak logik kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus. Luruskanlah wanita dengan cara petunjuk Allah, kerana diciptakan begitu rupa oleh mereka. Didiklah mereka dengan panduan dari-Nya: ‘ jangan cuba jinakkan mereka dengan harta, nanti mereka akan semakin liar, jangan hiburkan mereka dengan kecantikan, nanti mereka semakin menderita.
Yang sementara itu tidak akan menyelesaikan masalah, kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal, di situlah kuncinya. Akal setipis rambutnya, tebalkan dengan ilmu, hati separuh kaca, kuatkan dengan iman, perasaan selembut sutera, hiasilah dengan akhlak.

Suburkanlah kerana dari situlah nanti mereka akan nampak penilaian dan keadilan Tuhan. Akan terhibur dan berbahagialah mereka, walaupun tidak jadi ratu dunia, presiden ataupun perdana menteri atau women gladiator. Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan. Itu bukan diskriminasi Tuhan. Sebaliknya di situlah kasih sayang Tuhan, kerana rahim wanita yang lembut itulah mengandungkan lelaki-lelaki pelbagai wajah: negarawan, karyawan, jutawan dan wan-wan yang lain. Tidak akan lahir superman tanpa superwoman. Wanita yang lupa hakikat kejadiannya, pasti tidak terhibur dan tidak menghiburkan. Tanpa ilmu, iman dan akhlak, mereka bukan saja tidak boleh diluruskan, bahkan mereka pula membengkokkan..“Lebih banyak lelaki yang dirosakkan oleh perempuan daripada perempuan yang dirosakkan oleh lelaki. Sebodoh-bodoh perempuan pun boleh menundukkan sepandai-pandai lelaki.”



Itulah akibatnya apabila wanita tidak kenal Tuhan. Mereka tidak akan kenal diri mereka sendiri, apalagi mengenal lelaki. Kini bukan saja banyak bos telah kehilangan setiausaha, bahkan anak pun akan kehilangan ibu, suami kehilangan isteri dan bapa akan kehilangan puteri. Bila wanita derhaka, dunia akan huru-hara. Bila tulang rusuk patah, rosaklah jantung, hati dan limpa. Para lelaki pula jangan hanya mengharap ketaatan tetapi binalah kepimpinan.Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Allah, pimpinlah diri sendiri dahulu kepada-Nya. Jinakkan diri dengan Allah, nescaya jinaklah segala-galanya di bawah pimpinan kita..

Bila wanita menjaga auratnya dari pandangan lelaki bukan muhram, bukan sahaja dia menjaga maruah dirinya, malah maruah wanita mukmin keseluruhannya. Harga diri wanita terlalu mahal. Ini kerana syariat telah menetapkan supaya wanita berpakaian longgar dengan warna yang tidak menarik serta menutup seluruh badannya dari kepala hingga ke kaki. Kalau dibuat perbandingan dari segi harta dunia seperti intan dan berlian, ianya dibungkus dengan rapi dan disimpan pula di dalam peti besi yang berkunci. Begitu juga diumpamakan dengan wanita, Kerana wanita yang bermaruah tidak akan mempamerkan tubuh badan di khalayak umum.
Mereka masih boleh tampil di hadapan masyarakat bersesuaian dengan garisan syarak. Wanita tidak sepatutnya mengorbankan maruah dan dirinya semata-mata untuk mengejar pangkat, darjat, nama, harta dan kemewahan dunia.

Menyentuh berkenaan pakaian wanita, alhamdulillah sekarang telah ramai wanita yang menjaga auratnya, sekurang-kurangnya dengan memakai tudung. Dapat kita saksikan di sana sini wanita mula memakai tudung. Pemakaian tudung penutup aurat sudah melanda dari peringkat bawahan hingga kepada peringkat atasan. Samada dari golongan pelajar-pelajar sekolah hinggalah kepada pekerja-pekerja pejabat-pejabat.Walaupun pelbagai gaya tudung diperaga dan dipakai, namun pemakaiannya masih tidak lengkap dan sempurna. Masih lagi menampakkan batang leher, dada dan sebagainya. Ada yang memakai tudung, tetapi pada masa yang sama memakai kain belah bawah atau berseluar ketat dan sebagainya.Pelbagai warna dan pelbagai fesyen tudung turut direka untuk wanita-wanita Islam kini. Ada rekaan tudung yang dipakai dengan songkok di dalamnya, dihias pula dengan kerongsang (broach) yang menarik. Labuci warna-warni dijahit pula di atasnya. Dan berbagai-bagai gaya lagi yang dipaparkan dalam majalah dan suratkhabar fesyen untuk tudung. Rekaan itu kesemuanya bukan bertujuan untuk mengelakkan fitnah, sebaliknya menambahkan fitnah ke atas wanita.

Walhal sepatutnya pakaian bagi seorang wanita mukmin itu adalah bukan sahaja menutup auratnya, malah sekaligus menutup maruahnya sebagai seorang wanita. Iaitu pakaian dan tudung yang tidak menampakkan bentuk tubuh badan wanita, dan tidak berhias-hias yang mana akan menjadikan daya tarikan kepada lelaki bukan muhramnya. Sekaligus pakaian boleh melindungi wanita dari menjadi bahan gangguan lelaki yang tidak bertanggungjawab.Apabila wanita bertudung tetapi masih berhias-hias, maka terjadilah pakaian wanita Islam sekarang walaupun bertudung,tetapi semakin membesarkan riak dan bangga dalam diri. Sombong makin bertambah. Jalan mendabik dada. Terasa tudung kitalah yang paling cantik, up-to-date, sofistikated, bergaya, ada kelas dan sebagainya. Bertudung, tapi masih ingin bergaya.

Kesimpulannya, tudung yang kita pakai tidak membuahkan rasa kehambaan. Kita tidak merasakan diri ini hina, banyak berdosa dengan Tuhan mahupun dengan manusia. Kita tidak terasa bahawa menegakkan syariat dengan bertudung ini hanya satu amalan yang kecil yang mampu kita laksanakan. Kenapa hati mesti berbunga dan berbangga bila boleh memakai tudung? Ada orang bertudung tetapi lalai atau tidak bersembahyang. Ada orang yang bertudung tapi masih lagi berkepit dan keluar dengan teman lelaki . Ada orang bertudung yang masih terlibat dengan pergaulan bebas. Ada orang bertudung yang masih menyentuh tangan-tangan lelaki yang bukan muhramnya. Dan bermacam-macam lagi maksiat yang dibuat oleh orang-orang bertudung termasuk kes-kes besar seperti zina, khalwat dan sebagainya.



Jadi, nilai tudung sudah dicemari oleh orang-orang yang sebegini. Orang Islam lain yang ingin ikut jejak orang-orang bertudung pun tersekat melihat sikap orang-orang yang mencemari hukum Islam. Mereka rasakan bertudung atau menutup aurat sama sahaja dengan tidak bertudung. Lebih baik tidak bertudung. Mereka rasa lebih bebas lagi.Orang-orang bukan Islam pula tawar hati untuk masuk Islam kerana sikap umat Islam yang tidak menjaga kemuliaan hukum-hakam Islam. Walaupun bertudung, perangai mereka sama sahaja dengan orang-orang bukan Islam. Mereka tidak nampak perbezaan agama Islam dengan agama mereka.Lihatlah betapa besarnya peranan tudung untuk dakwah orang lain. Selama ini kita tidak sedar diri kitalah agen bagi Islam. Kita sebenarnya pendakwah Islam. Dakwah kita bukan seperti pendakwah lain tapi hanya melalui pakaian.

Kalau kita menutup aurat, tetapi tidak terus memperbaiki diri zahir dan batin dari masa ke semasa, kitalah punca gagalnya mesej Islam untuk disampaikan. Jangan lihat orang lain. Islam itu bermula dari diri kita sendiri.Ini tidak bermakna kalau akhlak belum boleh jadi baik tidak boleh pakai tudung. Aurat, wajib ditutup tapi dalam masa yang sama, perbaikilah kesilapan diri dari masa ke semasa. Tudung di luar tudung di dalam (hati). Buang perangai suka mengumpat, berdengki, berbangga, ego, riak dan lain-lain penyakit hati.Walau apapun, kewajipan bertudung tidak terlepas dari tanggungjawab setiap wanita Muslim. Samada baik atau tidak akhlak mereka, itu adalah antara mereka dengan Allah. Amat tidak wajar jika kita mengatakan si polanah itu walaupun bertudung, namun tetap berbuat kemungkaran. Berbuat kemungkaran adalah satu dosa, manakala tidak menutup aurat dengan menutup aurat adalah satu dosa lain.
Kalau sudah mula menutup aurat, elak-elaklah diri dari suka bertengkar. Hiasi diri dengan sifat tolak ansur. Sentiasa bermanis muka. Elakkan pergaulan bebas lelaki perempuan. Jangan lagi berjalan ke hulu ke hilir dengan teman lelaki. Serahkan pada Allah tentang jodoh. Memang Allah sudah tetapkan jodoh masing-masing. Yakinlah pada ketentuan qada' dan qadar dari Allah

Apabila sudah menutup aurat, cuba kita tingkatkan amalan lain. Cuba jangan tinggal sembahyang lagi terutama dalam waktu bekerja. Cuba didik diri menjadi orang yang lemah-lembut. Buang sifat kasar dan sifat suka bercakap dengan suara meninggi. Buang sikap suka mengumpat, suka mengeji dan mengata hal orang lain.Jaga tertib sebagai seorang wanita. Jaga diri dan maruah sebagai wanita Islam..

Wednesday, June 9, 2010

Isn't

Seeing people change isn't what hurt, what hurts is remembering whot they used to be.

Dan lama sangat saya tak kemaskini blog ini. Bukannya tak ada benda nak di ceritakan tapi tiap kali tangan saya menekan papan kekunci ini, hilang semua idea. Keyboard ni dah telan semua cerita saya ke? Atapun keyboard ni dah telan semua inspirasi saya nak menulis?


"Kalau masih ada sayang, insyaAllah perpisahan akan lebih menguatkan kasih sayang"

Betul ke macam tu? Kalau betul saya pun berharap benda yang sama. Dia sungguh berbeza dari orang yang saya kenal sebelumnya. Perwatakannya, tingkah laku nya, caranya. Sungguh, dia sentiasa buat saya senang berada denganya. Perpisahan ini membuat saya merasakan dia makin dekat dengan saya. Dekat dan lebih dekat dalam hati saya.

Saya cuma berharap dan berdoa tiap kali saya teringatkan dia, supaya Allah sentiasa menjaga dia, keluarganya, ibu bapanya, di berikan kekuatan kepada hati dan jiwanya untuk menghadapi segala dugaan dan cabaran dalam hidup, di murahkan rezeki untuknya, di permudahkan segala urusan sehariannya, dan di percepatkan jodoh yang baik untuknya, seseorang yang boleh menjaga dia dengan baik, yang boleh menjaga keluarganya dengan baik, anak-anaknya dengan baik. Amin.

Saya bukan berhenti menyayanginya, saya cuma berhenti menunjukkan sayang saya pada dia. Kerana saya mahu dia bahagia walaupun bukan dengan saya. Saya menerima takdir yang Tuhan tentukan untuk saya. Kerana Agama tetap pilihan saya yang teratas. Andai sebelom ini, saya mungkin tidak pernah bekorban apa-apa untuk agama saya, tapi biarlah kali ini saya bekorban untuk nya, walaupun terpaksa melepaskan orang yang saya sayang. Kerana agama saya adalah kehidupan saya. Semoga Allah merahmati keputusan saya ini... Amin..

Thursday, May 20, 2010

Balancing

Coba untuk mengimbangi emosi dan pemikiran.... 

Sesak dada menahan pilu, berat mata menahan air mata, berat mulut untuk meluahkan. Aduhai sayangku,apa yang mahu di perjuangkan dengan pergaduhan. Apa yang mahu di terangkan dengan emosi? Apa yang mahu di perjelaskan dengan pengakuan yang tidak jujur? 

Hal yang kecil di perbesarkan, hal yang mudah di persulitkan. Lebih senang menunding jari dari mengaku hakitkat sebenar. Lebih senang membuat pelbagai andaian dari berbincang secara faktanya. Lebih mudah mengaku yang auta dari fakta. 

Mengapa harus di menangkan ego yang tak terjulang? Mengapa harus di buai emosi yang sedang menggelodak jiwa?

Aduhai sayangku, penat sudah bertingkah lidah, penat sudah mencari fakta untuk menyokong emosi. Kendurkan sedikit ego kita, bukan untuk mengalah, tapi kenanglah apakah berbaloi untuk bertikam lidah, bermasam muka sedangkan kita pernah ada kenangan yang lebih manis dari madu? 

Benar, kataku juga tidak mampu untuk mengendurkan amarahmu, Benar, sayangku juga tidak mampu untuk menundukkan ego mu, Benar, biarlah kamu merasakan dirimu juara... Biarlah kamu yang mengemudi haluan kita. Aku merasakan aku sudah menunaikan janjiku padamu, memang aku tidak mampu untuk memberikan setiap yang terbaik dalam setiap yang berlaku, tetapi aku tentunya berusaha sedaya ku untuk memaklumkanmu yang aku sentiasa coba untuk memahami kehendakmu, yang aku sentiasa inginkan yang terbaik untukmu, yang aku sentiasa mencoba untuk membuat mu bahagia. 

Emosi oh emosi

"Ya Allah 
Andai ini memang sudah kau takdirkan untukku Ya Allah,
berilah ketengan kepada ku Ya Allah, 
berikanlah aku kesabaran Ya Allah, 
kerana sesungguhnya 
memadailah engkau Ya Allah 
untuk hidupku dan
untuk agamaku Ya Allah, 
sesungguhnya tiada apa pun yang mampu melawan
bila engkau mengkehendakinya Ya Allah 

Ya Allah Ya Tuhanku, 

Padamu kupanjat segala resah hatiku, 
Padamu kupanjat semua sedih dan pilu hatiku, 
Hanya engkau Ya Allah, 
Yang lebih mengerti aku 
Lebih dari aku mengerti akan diriku sendiri

Sesungguhnya Ya Allah, 
Hanya Engkau yang lebih mengetahui 
Apa yang terbaik dalam hidupku Ya Allah
Lebih dari yang aku ketahui, 

Hanya engkau Ya Allah, 
Ku serahkan segala-galanya, 
Hanya Engkau Ya Allah, 
Hanya Engkau Ya Allah Ya Tuhanku... " 

Thursday, May 13, 2010

Mengapa Hati

Seorang kawan saya pernah berkata "Kamu memang cinta kepada CINTA"

Sebab nya bukan kerana saya terlalu cinta akan cinta, tetapi cinta itu lahir dari HATI... kerana itulah sebab mengapa saya pilih tajuk blog saya adalah Cinta & Hatiku. Kerana cinta dan hati itu adalah perkara yang berkaitan.

Jika mahu menilai manusia itu samaada baik atau sebaliknya, adalah bergantung kepada HATI nya. Memang, memang benar sebagai manusia kita bukan hanya di kurniakan hati tetapi HATI adalah tunggak utama kita sebagai manusi seperti mana yang di terangkan oleh Saiful Islam dalam blog nya.

Saya sentiasa berdoa semoga hati saya cukup kuat untuk menyebarkan kasih sayang yang sepenuhnya keseluruh dunia. Supaya manusia pada zaman sekarang lebih memahami apa itu HATI, apa itu KASIH SAYANG.

Sesungguhnya, saya sentiasa berdoa supaya doa yang hati saya selalu ucapkan diperkenankan Allah. Amin...

Monday, May 10, 2010

wordless

i pray the love that  we had now is strong enough to overcome the obstacle that we had now.. Amin...

Thursday, May 6, 2010

Segalanya mungkin

Segalanya mungkin..

Antara baby and me.

But whatever it is i still glad with what we had until now.

It is half a year we are in a good relationship [officially], but to be fact it is more than half a year already he be with me through good and bad times together...

Honestly, i know that i'm lying to myself so far. I know that i don't think that i can live without him. But, SEGALANYA MUNGKIN... when GOD want us to separate i dont have any choice. And i know he give me challenge and i know he will give strength to me as well.

Baby suapkan me makan bila mek rasa mek malas nak makan, b hantar mek g klinik bila mek sakit, baby tiap-taip hari tanyak dah makan belom, me sihat ka sik, nya akan pujok mek bila mek merajuk dengan nya... he will said sorry even kadang-kadang ya memang salah kmk pun.. i know that he loves me so much... so am i..  Baby akan pujok mek bila me stress about work or study even i know nya dah terlalu penat after the whole day kerja... Kadang-kadang me kol baby berkali sampei nya angkat telefon tengah-tengah malam bila mek x dapat tido lena waktu malam... Kadang-kadang nya terpaksa pujok me nangis even baby x tauk pun pa reason me nangis.. P nya pujok jwak... Hahaha sian baby bah.. P nya saba jwak.. X da gik ya dengar nya merungut bah..

Even both of us know sukar untuk mek 2 bersama p Baby selalu pesan, banyak-banyak berdoa, Supaya Allah memberikan yang TERBAIK untuk kmk 2..

P/s to baby: me bahagia dengan Baby... thanks a lot sayang.. atas semua kesabaran baby dengan me.. me sayang nya...

Monday, April 19, 2010

Haikal, saya hanya manusia sempurna

Haikal... 
Saya adalah manusia biasa 
yang sebenarnya sentiasa berdoa kamu adalah
peneman hidup saya 
Haikal... 
Saya adalah manusia biasa yang sebenarnya mahukan 
kamu sebagai pelengkap bagi menutup
kekurangan dan kelemahan saya 
Kerana saya adalah manusia biasa
jadi 
Kasih dan cinta saya juga biasa saja 
oleh kerana itu saya mahukan kamu bersama saya 
supaya kita boleh memupuk cinta bersama 
dan 
menjadikan CINTA kita cinta luar biasa
sesungguhnya 
saya tidak mengetahui adakah kita mampu untuk bersama
kerana saya tidak tahu 
suratan jodoh saya
Haikal... 
Saya tidak pernah tahu adakah ada saya sentiasa mampu bersabar 
atas dugaan yang Allah berikan kepada kita 
tapi saya berjanji yang saya 
akan sentiasa berdoa 
sekiranya kamulah yang terbaik untuk saya 
mudah-mudahan Allah mempermudahkan segalanya 
supaya Allah sentiasa memberikan saya 
kesabaran dan ketenangan 
supaya 
Allah memberikan kekuatan kepada saya 
untuk melawan dugaan yang 
bakal kita tempuhi... 
mengertilah Haikal 
kerana saya manusia biasa... 

Wednesday, March 24, 2010

Kenapa?

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam


Because you love me



For all those times you stood by me 


For all the truth that you made me see 
For all the joy you brought to my life 
For all the wrong that you made right 
For every dream you made come true 
For all the love I found in you 
I'll be forever thankful baby 
You're the one who held me up 
Never let me fall 
You're the one who saw me through through it all 


You were my strength when I was weak 
You were my voice when I couldn't speak 
You were my eyes when I couldn't see 
You saw the best there was in me 
Lifted me up when I couldn't reach 
You gave me faith 'coz you believed 
I'm everything I am 
Because you loved me 


You gave me wings and made me fly 
You touched my hand I could touch the sky 
I lost my faith, you gave it back to me 
You said no star was out of reach 
You stood by me and I stood tall 
I had your love I had it all 
I'm grateful for each day you gave me 
Maybe I don't know that much 
But I know this much is true 
I was blessed because I was loved by you 


You were my strength when I was weak 
You were my voice when I couldn't speak 
You were my eyes when I couldn't see 
You saw the best there was in me 
Lifted me up when I couldn't reach 
You gave me faith 'coz you believed 
I'm everything I am 
Because you loved me 


You were always there for me 
The tender wind that carried me 
A light in the dark shining your love into my life 
You've been my inspiration 
Through the lies you were the truth 
My world is a better place because of you 


You were my strength when I was weak 
You were my voice when I couldn't speak 
You were my eyes when I couldn't see 
You saw the best there was in me 
Lifted me up when I couldn't reach 
You gave me faith 'coz you believed 
I'm everything I am 
Because you loved me 


I'm everything I am 
Because you loved me 


sayang... thanks a lot for all your love for me, 
your care, 
your concern, 
your worried 
and i realized that i really love you so much 
and i am miss you badly
even when you with me 
and even worse when
you are not with me

i PRAY that we will always 
always 
and always be TOGETHER
no matter how hard it is 
i pray 
that i will have a way for us 

Artikel Saiful Islam

Terasa air mata seperti mahu mengalir tika artikel Saiful Islam  ini ku baca. Terasa kepayahan dan pengorbanan yang di lakukan terlalu besar berbanding pengorbanan yang aku lakukan sekarang. Terasa diri terlalu lemah tika ujian hidup Tuhan berikan sebagai anugerah aku adalah hambaNya.


Hidup kena FIKIR positif. Cabaran bukan masalah. 

Seharusnya, walau seberat mana pun yang kita hadapi adalah wajib bagi setiap insan itu untuk kembali kepada pencipta. Bukan untuk memohon supaya masalah tidak akan pernah wujud lagi dalam hidup kita tapi untuk memohon, supaya walau apa pun yang terjadi mudah-mudahan Allah memberikan kesabaran, ketenangan, ketabahan dan di permudahkan masalah yang kita hadapi. Amin... 

Syukur Alhamdullillah, tika aku merasakan yang aku kehilangan arah seperti sekarang aku terbaca artikel yang membantu semangat hidupku. Memang benae, sesungguhnya hidayah itu milik Allah. Dia akan memberikan nya kepada sesiapa yang dia kehendaki. Mudah-mudahan aku adalah salah seorang dari hambanya yang tidak pernah putus-putus di berikan hidaya oleh Nya. 

"sesungguhnya Allah S.W.T malu membiarkan hambaNya kembali dengan tangan hampa ketika seorang hamba berdoa kepada Tuhannya." 

Riwayat 
HR Abu Daud, Tirmizi 

Jika benar aku menyanginya, maka harus untuk aku kembali kepada Allah ku bermohon untuk di berikan petunjuk adakah benar dia adalah untukku. Orang akan bersama dengan ku apabila ujian di berikan dalam hidupku. Orang yang benar-benar ikhlas menyayangiku dan menerimaku untuk bersamanya. 

Sunday, March 21, 2010

cinta dulu cinta sekarang

"cinta dulu-dulu, cinta malu-malu, cinta dulu-dulu memang susah dapat bertemu, nak kata apa pun tak tahu, tegak berdiri tersipu-sipu, seram sejuk kaku membisu" Begitulah bait-bait lagi nyanyian Tan Sri S.M Salim, Cinta Dulu, Cinta Sekarang yang satu ketika dulu sering menjadi siulan arwah ayah hingga saya sendiri ikut menyanyi. Lagu tersebut mengajar kita mengenal keteguhan CINTA dulu dan kerapuhan cinta sekarang. Lihat sahaja begitu banyak kes perceraian bersilih ganti di Mahkamah Syariah negara kita. Tahun lalu sahaja berapa ramai para artis kita turun naik mahkamah menyelesaikan kes perpecahan rumah tangga masing-masing. Ish ... kes-kes mereka ini sering kali buat anak dara macam saya takut nak mendirikan rumah tangga. Seram nak menghadap ujian rumah tangga. Bukanlah saya tak nak kahwin, tapi saya perlu siapkan diri serapi mungkin sebelum nak melangkah ke alam yang mungkin membahagiakan atau sebaliknya, hanya Allah S.W.T yang Maha Mengetahui

Kelmarin, saya dan buah hati bercadang nak ke shopping mall d Shah Alam yang mengadakan "handphone fair". Melangkah ke handphone fair, saya turuti setiap langkahnya dan saya hanya sekadar mencuci mata. Saya student yang masih bergantung duit PTPTN sementelah saya memang tidak begitu berminat dengan pelbagai gadget-gadget terkini yang pada saya memeningkan kepala. Handphone buat saya cukup sekadar boleh bercakap. MMS, SMS, dengar lagu dan tangkap gambar sikit, kira oklah. Lenguh kaki dan panas saya gagahkan juga sebab saya lihat dia begitu berminat dan bersungguh-sungguh mencari. Akhirnya dapat juga dia mengenggam Blackberry idamannya dengan muka tersengih-sengih macam Panda negara China. Sementara kami duduk makan, saya membelek Blackberry tersebut dan dia bertanya 'kenapa?'. Saya tersenyum dan menggelang "you don't know how to use it, don't you?" Tulah, lain kali rajin sikit baca perkembangan teknologi, nanti buta teknologi, laptop yang awak guna buat tesis tu kan teknologi. "Saya tak minat" jawab saya. "Cubalah minat, macam awak minat fesyen, artis, balasnya. "Teknologi memang boleh diikut tapi bukan untuk di paksa. Sayang saya kat awak tak ukut pakai handphone ni kan?" saya membalasnya ddengan satu ayat yang buat saya teringat pada mak di kampung. Saya masih d bangku sekolah ketika itu, arwah abah belikan mak handphone menggnatikan telefon rumah. Abah ajar mak bagaimana nak menaip mesej, abah cakap mudah baginya kalau dia sedang mesyuarat, tak perlu jawab panggilan mak kalau ada perkara penting. Satu hari balik dan ketawa sakan, katanya mak asyik hantar mesej kosong. "Dah diajar taip mesej tak faham-faham, habis kredit macam ni, duit tu," kata abah. Mak tarik muka masam, saya tahu mak terasa. Mak macam saya lembab sikit dengan teknologi. Saya dekati mak dan katakan padanya yang saya boleh ajar mak taip mesej kalau mak nak. Muka mak sedih sangat, mak cerita pada saya yang mak lebih selesa menggunakan telefon rumah, mak memang tak pandai menaip mesej, mak lebih senang dengar suara abah. "Macam mana kalau ada emergency."tanya saya. Telefon rumah dah tak cukup. Dulu waktu mula kahwin pun tak ada handphone, abah out station abah pakai public phone telefon mak. Waktu bercinta dulu abah dengan mak pakai surat. Mak lagi suka keadaan macam itu. "Dulu lain mak", tambah saya. Sambil menghela nafas mak menerangkan, dulu waktu abah tak ada handphone bila mak dan abah selisih faham, abah akan keluar rumah. Mak di rumah, akan fikir apa salah mak sampai mereka berselisih faham dan perkara yang sama terjadi pada abah. Bila abah balik rumah, masing-masing akan minta maaf sebab dah fikirkan kesilapan diri sendiri. Sekarang kalau mak pandai taip mesej, bila mak abah bergaduh dan abah keluar rumah, mak akan sambung pergaduhan dengan menghantar mesej, abah balas. Kalau macam itu, bila abah dan mak nak berbaik. Mungkin sebab tu orang sekarang mudah bercerai, mak tak nak hilang abah hanya disebabkan oleh handphone. Tanpa kami sedar, abah sedanf mendengar perbualan kami. Abah sedang mendengar perbualan kami. Abah bersuara, katanya tak mengapalah kalau mak tak nak pakai handphone, abah tak memaksa kerana kasih sayang mak pada abah tak diukur dengan teknologi. Saya  sendiri seolah-olah dapat merasakan kemanisan kasih sayang yang mereka bina.

Teman lelaki saya terkedu apabila saya menceritakan peristiwa itu dan dia langsung meminta maaf kerana terlalu memaksa saya meminati perkara yang tidak saya suka. Jangan  menganggap pasangan anda bodoh atau buta teknologi jika dia tidak tahu mengenainya. Ajari dia dengan sabar kerana tidak semua perkara yang menjadi kesukaan anda. Jangan marah jika dia tidak berminat kerana setiap pasangan ditemukan daripada dua cara hidup yang berbeza. Walaupun kita berada di era teknologi yang pantas berubah, ada kalanya kita perlu memandangke belakang mengikut cara orang tua kita yang hidup tanpa apa-apa kemudahan satu ketika dulu. Susah bagaiman sekalipun hidup mereka bahagia, adatlah jika ada yang tergigit lidah. Jika anda ingin bersama pasangan anda, cubalah bertoleransi, cuba berkongsi minat dan kiranya tidak boleh, jangan sesekali memaksa.

Saya pernah melihat mak begitu lamak berdoa di atas sejadah. Mak katakan yang mak berdoa untuk arwah abah, dengan cara ini mak dapat rasa macam mak berhubung dengan arwah abah. Tak perlu pakai telefon pun mak boleh call abah, kata mak sambil ketawa. Saya  terfikir begitulah hebatnya cinta dulu, tanpa teknologi mereka sentiasa merasakan kasih sayang yang diikat. Hubungan suci itu tetap terjalin walaupun salah seorang daripada mereka tiada, kerana hati murni. Mereka ikhlas dalam percintaan. Mengungkap bait-bait terakhir lagu Tan Sri S.M Salim yang mengisahkan keadaan cinta dulu-dulu, cinta mereka tidak pernah renggang, hanya "cangkul dan tanah memisahkannya".

kata wanita
EH~ bulan feb 2010

Tuesday, March 9, 2010

Masa

I miss him so much... i really do.

Baby...

Membuat aku berfikir panjang


"Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan cinta(mawaddah) dan belas kasihan(rahmah). Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir." (Ar-Rum:21) 


Pergi ke mana sahaja forum atau ceramah yang berkisarkan dengan cinta,tidak kisahlah cinta manusia ataupun cinta monyet, penceramah pasti menggunakan ayat di atas bagi mengupas isu cinta kerana pada ayat ini Allah secara berterus-terang menyatakan manusia diciptakan untuk saling mencintai malah ayat ini menekankan bahawa perasaan cinta itu harus ada untuk dua jantina yang berbeza, lelaki dan perempuan, suami dan isteri.Maka,tidak hairanlah jika ayat ini dipilih oleh penceramah untuk menerangkan tentang cinta. Ayat yang sama saya dengari pada khutbah minggu lepas yang berkisarkan tentang perkahwinan. Khatib menjelaskan bahawa masalah atau kanser yang berlaku dalam masyarakat kita berpunca daripada institusi keluarga dan masalah dalam institusi keluarga ini bermula di saat perkahwinan lagi.

Berapa ramai yang hidup mewah tapi tidak bahagia kerana isteri dan berapa ramai yang hidup bahagia tetapi tidak mewah,juga kerana isteri. Isteri mesti memainkan peranan dalam menjaga kebahagian rumah tangga dan begitu juga suami.Dan masalah pada hari ini juga berlaku dek kerana ibu bapa menyekat anak-anak daripada berkahwin awal,atas alasan mereka belum bersedia dan tidak mampu menanggung anak orang.Jadi,mereka yang dikatakan tidak bersedia itu tanpa segan silu mencari pasangan yang juga kurang bersedia untuk melepaskan nafsu mereka. Ana terus angguk dan mengangguk,bersetuju dengan apa yang dibicarakan oleh khatib. Tiba-tiba,apabila khatib membaca ayat di atas dan menekankan perkataan mawaddah dan rahmah itu,ana tersentak dan tersedar akan satu kebesaran Allah dalam penciptaan manusia. Seperti ana selalu tulis,ayat quran tidak diturunkan secara rawak.Jika Allah sebut baik dulu baru sempurna,maka ada sebabnya. Jika Allah sebut perempuan dahulu baru lelaki,juga ada sebabnya.Allah tidak pernah mengeluarkan apa-apa fakta yang tidak mengikut susunan.Allah susun ayat Nya satu demi satu,dari setitis air mani,Allah susun kepada embrio,fetus dan manusia.Lihatlah betapa agungnya Al-Quran dan hal ini menjelaskan kepada kita bahawa bukan Muhammad yang menulis semua ini.Namun, jangan sesekali kita menafikan kebijaksanaan dan mukjizat Rasulullah.

Persoalannya di sini,mengapa Allah sebut cinta dahulu baru kasih sayang?Kenapa Mawaddah dahulu baru Rahmah? Jika ikut kepada akal yang waras,mestilah berkasih sayang dahulu barulah cinta itu lahir tapi mengapa Allah sebut cinta dahulu barulah berkasih sayang?Pelik tapi ada logiknya. Semua ini sebenarnya menepati fitrah kehidupan manusia.Kitaran hidup manusia bermula daripada bayi kepada kanak-kanak kepada remaja kepada dewasa kepada orang tua.Dan kebiasaan manusia berkahwin pada umur 15(baligh)-40(sebelum monopause) iaitu ketika kitaran remaja dan dewasa.Memang ada kanak-kanak yang kahwin seperti Saidatina Aishah dan memang benar ada juga orang tua yang kahwin tetapi bilangan golongan sebegini tersangatlah sedikit.Maka,boleh diabaikan. 


Kenapa manusia berkahwin waktu remaja dan dewasa? Kerana waktu itulah perasaan cinta sesama manusia tersangatlah kuat. Kenapa anda bercinta? Sebab matanya yang cantik macam Heliza. Sebab suaranya merdu macam Siti Nurhaliza. Sebab wajahnya lawa seperti Lisa Surihani. Sebab kebijaksanaannya seperti Sofea Yusof. Sebab perangainya baik seperti Aisha dalam Ayat-Ayat Cinta. Jadi,bilakah semua sebab-sebab ini tertonjol dalam kitaran hidup manusia? Waktu kanak-kanak mereka? Waktu tua mereka? TIDAK,tetapi dalam waktu remaja dan dewasa.

Sebab Allah sebut cinta dahulu kerana Allah menyuruh kita betul-betul bercinta dengan pasangan kita pada waktu remaja dan dewasa supaya lahirnya perasan kasih dan sayang di dalam diri masing-masing kerana ketika waktu tua,semua sebab-sebab kita mencintainya sudahpun hilang,pudar dek usia yang memakannya. Dia yang mukanya lawa sudahpun berkedut… Dia yang suaranya merdu sudahpun sumbang… Dia yang perangainya baik sudahpun terlantar tidak mampu berkata apa-apa lagi.. Waktu inilah hasil cinta di waktu remaja dan dewasa tadi perlu digunakan.Jika tiada cinta,perasaan kasih dan sayang sukar diwujudkan.

Benar,perasaan kasih mungkin ada,kasihan melihat dia yang tiada tempat pergantungan, kasihan melihat dia yang terbaring tidak bergerak,kasihan melihat dia yang terberak di dalam seluar tetapi sejauh mana kasihan ini akan pergi jika tiada sayang? Mulut hanya mampu berkata kasihan tetapi tiada sebarang tindakan akan diambil kerana tiada sayang. Kenapa tiada sayang? Kerana tiada cinta. 

Monday, March 8, 2010

i Am selfish

i LOVE you...

i start with the most common phrase in the world. But i do, i really mean it Baby. 

We had a small argument last weekend. And since last Saturday, i keep myself silent. It is a small matter, but as you know girl, when the mood swing coming small thing can be a reason for us to sulk. 

So baby was keep trying to talk to me even i was in silent mode. Kesian him. But i am not in a good mood. So last night he met me, he asked me to accompany him to go dinner, he bought for a sandal for me from my favorite brand hihi. And we took dinner at Sushi King. Yummmy :D 

I do, i really appreciate it. Thanks a lot sayang. 

I felt guilty. I am too demand. It is not i am demand for a branded thing BUT i am demand on him. I want him to be with me always even somehow i know he is too busy with his work. Somehow i being so selfish, i want him to accompany me to go dinner even he too tired to go out after work. I am sorry baby. But then, last night i have promised to myself i dont want to bother him always cause i know he has a lot of works to do, he very tired after a whole day busy at work. huhu i feel bad. Cause after a while i am not putting myself in his shoes.  

But the one thing, i want the whole world know that how LUCKY i am having you in my life. The one who always forcing me to eat SAYUR until i cry while eating. The one who always force me to eat when i dont want to eat. The one who will suap me if i refuse to eat. The one who care me more than other people did even sometime he is very cruel to me! Huh! But you know what, i feel grateful, i feel blessed having him in my life. He is being honest to his love. He is being honest in his deed. He is being the way he is in front of me. The one who comfort me like my friend always do to me. The one who treating me like a princess in his life. 

Dear Allah, i don't ask anything else. You know what is the BEST for me. I really want him badly in my life, i really want him, as the ask who always be MONSTER in every time forcing me to eat sayur, the CRUEL one to me cause he want the BEST in my life. 

Look world, what else i could say except i LOVE him? 

Thursday, March 4, 2010

Dear World

Dear world,

First thing first please forgive me with all mistake that i ever did. Sometimes i realized it and sometimes i am not. But my first intention to write this is to tell you about my baby. Cause you know what, when i am not with him i really really really can't bear the situation. Unfortunately, i always deny the fact. I don't know what's on earth  make me don't dare to face the fact.

World,

How could i let someone who never tired asking me how's my life everyday. The person who never tired nagging me to take my vitamins, my medicine and all of that. The person who will scared if anything bad happen to me. Someone but can be everyone to me.

Tell me world, how could i leave him?

World,

If he is really the one you prepared for me before i see you, please world support me.Give me strength to always love him. Give me strength to always support him, comfort him whenever he needs me. Please world, listen to my heart

TQ

Wednesday, February 17, 2010

5 days

I will leaving for 5 days starting from tomorrow. I have BTN at Betong. This is my first experience having a course in this year. This course is compulsory to every government servant. And we must pass this course. Leaving here meaning i have to leave my baby for 5 days. Fuh!!! I hope i am strong enough for not be with him within these 5 days.  At least Baby already cure from his flu and sore throat tomorrow so i am might not worry too much about him here.

Yea yea i know that he can take k of himself but i can not tell myself for not worrying about him. He is my Baby ok!

Dear Allah, please please please take care of my prince while i am not be able to take care of him in this 5 days. Please love him as much as you love me and please please please remind him that i will always love and miss him everyday.

And for you Baby, please please please take your medicine, get enough rest, take care of yourself, wake up early so you will not late to go to work.

Ish ish ish ("^.^)(^.^") ("^.^)(^.^")


Worry worry and worry non stop until i make sure that he cure already :(

Friday, February 12, 2010

An illegal engagement

"i will try my BEST to make this relation work" Baby


I know this can not be called, an ENGAGEMENT. Cause it was not official and it is illegal. But our heart make it official and legal. So who cares? 


i fall and fall in love with him everyday. So tell me what should i do when i am not be with him? There are lot and lot of things that we have to do before we can be together and before we can have word legal in our life. Illegal and legal. Only have two different words. But the small different can make a lot of thing different. Get it? 


i do not know why i can hear his name clearly in my heart. Am i desperate to get married soon? Of course not. Ermmm may be the pain i feel before was thought me a lot what is loosing mean. See! May be this is me: Philophobia = fear of love, falling or being in. 


From the day we declared our relation by wearing a couple ring, there are lot of things running in my mind.  


Darl, am i really good enough for you baby? am i really the person can make you smile while you are in grieving mood? But may be this is a simple para that can show hows my feeling onward you darl. 



I can’t promise you perfection..

cause that is not who I am.



I can’t promise you forever..
cause I don’t hold fate within my hands.

I can’t promise you the sunshine..
because I know there will be rain.

I can’t promise you complete happiness..
cause with true love, there comes pain.

I can’t promise to always smile..
cause life always has a way to make me cry.

I can’t promise to always stand strong..
cause it’s never easy to want to give life another try.

Tuesday, February 2, 2010

Baby is in Singapore

He flew to Singapore this morning, and will leaving me about 3 days... He will coming back on Thursday... i can't wait. When he far from me now, i realized that i miss him, and i dont want to loose him. I know i always hurt him doing stupid thing and make him hurt.

But baby, please please please forgive me..

I love you love!~

B, balit cepat

Thursday, January 28, 2010

Fall n fall n fall everyday

http://www.flickr.com/photos/demand4photography/4294432949/

B... this video is for you. I know this is only a simple video but i hope you will enjoy it. Thanks for the moments that we had. I fall and fall and fall in love with you everyday darl. Thanks for always be by my side through good and bad times. Thanks for always support me and believe in me.

Baby... If i could, i want to be by your side for the whole of your life. To be with you in every breathe that you breath. I am sorry baby, sorry for do not have enough strength while i am with you. I know sometimes i push you away from me. It is not because i do not love you, but because of i love you so much. I became egoist with myself. I start to hate crying. I hate tears. Finally, i hurt you badly with my behavior. I am sorry baby, and i really really sorry about it. 

But on top of that, i want you to know that i really love you.

Tuesday, January 19, 2010

Falling slowly

I do not how the movie actually, i just got this link from baby. He gave me this link. As if this is the melody of his heart. He always touch  me. Touch me with his heart, with his love. I really want to say to the world that he is the person that i need for the whole of my life. But i do not have any strength to say it out loud. Cause i really afraid that i might be loosing him may be in just a second.

When i understand the fragility of life, i start to more appreciate what i have in life. I can not list it here, cause it just to much. And i start to wondering, why must i look at the one thing i have lost before too long? While i have a lot and lot of things that i should appreciate and enjoy it while i still have it.

Needs and wants. Two different things in life. Usually, we always wants something based on what we crave for without knowing whether that is what we really need. And if we can have something that we want but actually we do not it so finally it is wasting. So i can say that, when we choose the person that we want no to the person that we really need in life so at the end it only just wasting our time.

Back to the story, at the moment i can say that who will be the person that i want and need for. I am happy with baby right now. I felt blessed when i am with him. The way he treats and loves me it feels that i do not want anybody else in my life. But how? Ermmm...

He makes me love and miss him everyday. He makes me smile every time i think about him. Baby... i love him dear, more than you know.

Wednesday, January 13, 2010

Prince

Morning blues...

I do not know how to start writing this time.

Loosing and replacing...

But, does everything can be replaced?


Life is FRAGILE. It can be fine right now but worse a few second later. If we are understand this concept we will more appreciate what we have now. I always remind myself to appreciate what i have now, cause sometimes i know i am to demand. But i learn to focus what i have now and at the same time working hard to get what i want.

I am happy and feel glad for having him in my life now. Sorry, i do not have the answer why i still stay with you while we both know what obstacles in front us. The only answer that i can give to you is because of U... You do not know what have you done.

i LOVE u b... with all my heart. Thank you so much because you willingly care of me while i am sick. Thanks a lot for cooked nasi goreng dabai for me and bring me to eat bubur ayam nyum nyum hihi. I love u b. So much... and please do not ask me the same question again. Cause my answer will always be the same. It is because of U...

you'll always be a part of me
i'm a part of you indefinitely
boy don't you know you can't escape me
ooh darling cause you'll always be my baby
and we'll linger on
time can't erase a feeling this strong
no way you're never gonna shake me
ooh darling cause you'll always be my baby