Thursday, December 29, 2011

Lantak koranglah

Kita tak akan pernah dapat untuk memaksa orang untuk mempercayai kata-kata kita. Kita cuma mampu buat apa yang termampu untuk kita lakukan. Manusia, memang dah adat menilai pada dasar, menilai pada pandangan mata kasar dan sangat jarang menilai sesuatu itu pada mata hati.

Memang saya akui,kesalahan memang di lemparkan ke atas saya. Di tuduh pada pandangan kata kasar. Di hukum tanpa di bicarakan. Dah lali dan dah terlalu biasa untuk itu. Tapi saya tahu siapa diri saya, saya memahami hati dan tindakan saya. Perbuatan saya, yang kadang-kadang salah (ya saya akui) tapi saya tahu ada sebab saya tersendiri dan kenapa saya lakukannya.

Nampak macam tak adil pada pandangan manusia. Tapi saya kuatkan diri, kuatkan semangat untuk tidak mempedulikan apa yang orang perkatakan. I need to be strong! And i have to! And i choose to be strong. Tak kisahlah, wat people talk about me, yang penting macam mana Allah menilai what inside me. Yang penting Allah tahu apa yang selalu doakan. Yang penting Allah tahu apa yang selalu saya mahukan.

Kebenaran itu pahit. Dan selalu menyakitkan. Dan saya percaya, kebenaran yang sebenar akan terbukti samada cepat atau lambat.

Sebelum itu, anda berhak menilai apa sahaja yang suka tentang saya. Di persilakan! Saya tidak punya kuasa untuk menerangkan segala-galanya tentang diri saya. Saya di jatuhkan hukuman tanpa di bicarakan, itu terpulang. Mungkin kifarah dari dosa saya yang lampau dan semoga dengan itu Allah mengampunkan saya. Amin... Dan buat anda yang suka menilai semoga Tuhan tidak menilai anda seperti anda menilai saya.


No comments: